Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Ζύμη για πίτσα!

Συνταγή για αφράτη σπιτική ζύμη πίτσας
Για μια πίτσα σε μεγάλο ταψάκι

4 κουταλιές ηλιέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
Μισό κουταλάκι ζάχαρη
Μισό κουταλάκι αλάτι

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά, για να διαλυθούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη, να μην κολλάει στα χέρια μας. Στο ταψάκι ρίχνουμε ηλιέλαιο και μετά απλώνουμε τη ζύμη ή βάζουμε λαδόκολλα η οποία καλύπτει όλη την επιφάνεια του ταψιού.

25 σχόλια:

  1. Σπιτική ζύμη για πίτσα = η καλύτερη!!!
    Για να ξέρουμε τι τρώμε!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό μήνα!!!!Αυτή τη ζύμη κάνουμε κι εμείς και γίνεται τέλεια!!!!!Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η σπιτική ζύμη για πίτσα δεν συγκρίνεται με τις ετοιματζιδικες.

    καλό Σουκού :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μμμ, κι έχω καιρο να φτιάξω ζύμη για πίτσα! Ωραία ιδέα μου έδωσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα πω εγώ όχι σε πίτσα? Όχι, βέβαια!!
    Και πόσο μάλλον όταν είναι και σπιτική!!
    Yummy!!!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, κούκλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τελεια!!! μπορεις να φτιαξεις και να την αποθηκευσεις και στη καταψυξη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε!! είμαι σε αναζήτηση της τέλειας πίτσας!! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άντε βρε κορίτσι φτιάξε μας μια να την ευχαριστηθούμε!!Η σπιτική ζύμη είναι τα πάντα στη πίτσα!! Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αν είναι για πίτσα... εγκρίνεται!!!... καλή επιτυχια!!! σε όσους την φτιάξουν την συνταγή!!.. περιμένω πρόσκληση για δείπνο με πιτσα!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απλή φαίνεται η διαδικασία, οπότε θα τη δοκιμάσω, γιατί μια φορά που είχα προσπαθήσει, είχα αποτύχει...
    Καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ ωραία. Θα την σώσω στο Pinterest μου για όταν προκύψει σοβαρή λιγούρα για homemade καταπληκτική πίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τέλεια !!!!! μπράβο καλη κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπέροχη... αφράτη και πολύ πιο νόστιμη από την έτοιμη!!!! Είναι πάντα καλοδεχούμενη κι εσύ την έφτιαξες υπέροχη!!!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λατρεύω την πίτσα.
    Καλό μήνα
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εκτυπώνεται και μπαίνει με μαγνητάκι στο ψυγείο για την επόμενη φορά που θέλουμε πίτσα! Ευχαριστούμε Αριάδνη! Καλημέρα & καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. makari na eixa upomonh na th kanw :-( dustixws panta peftw sta etoima logo apousias noikokurosinhs :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. πω πω ευχαριστώ . Την πήρα τη συνταγή και θα δοκιμάσω........
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. έι.. μου άνοιξες την όρεξη πρωί - πρωί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Α, πολύ ωραία! Και έψαχνε η μαμά συνταγή για ζύμη για Πίτσα....
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πράγματι ωραία συνταγή, ξέρεις τι τρώς. Το μόνο πρόβλημα είναι στο ψήσιμο. Πως να ψηθεί αποκάτω και να γίνει τραγανή. Πού την ψήνεται κορίτσια και με πιό τρόπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις περισσότερες φορές την απλώνω σε μεγάλο ταψι (το κλασσικο μαυρο του φούρνου) γινεται λεπτή και τραγανη . Στον αερα 180οC για 20 λεπτα, ελέγχω κιόλας γιατι μπορει να ειναι έτοιμη και νωρίτερα.

      Διαγραφή
  21. πολύ ωραία, τη φτιάχνω και την ξαναφτιάχνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή