Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Σπετζοφάϊ


Η συνταγή είναι απο το Πήλιο και είναι γευστικότατη.
Σπέντζα στο Πήλιο είναι η πιπεριά, στην Ιταλία υποστηρίζουν πως είναι το φαγητό με κόκκινη σάλτσα. Όπως και να χει το φαγάκι αυτό είναι μούρλια.

Για 3-4 άτομα θα χρειαστούμε:

1 κιλό λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε χοντρά κομματάκια
6 πιπεριές πράσινες κέρατο καθαρισμένες (προαιρετικά αν έχετε και κίτρινες και κόκκινες γίνονται δεκτές) χωρίς κοτσάνι και σπόρους και κομμένες ζουλιέν (ρε οριζόντιες χοντρες λωρίδες)
1 μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε χοντρούς κύβους
3 ντομάτες μεγάλες και ώριμες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κύβο λαχανικών ή ζωμό λαχανικών
2 κούπες νερό
1 κούπα λευκό κρασί ή ρετσίνα
ελαιόλαδο
Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Πιπέρι
Αλάτι
Λεμονοθύμαρο φρέσκο (προαιρετικά)

Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις ροδίσουν ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη ζάχαρη (για να "σπάσει" την ξυνίλα της ντομάτας) , τις πιπεριές, τη μελιτζάνα και το νερό να βράσουν για 10 λεπτά. Μόλις πιουν το ζουμάκι τους ρίχνουμε τα λουκάνικα, το ζωμό λαχανικών , το αλάτι, το πιπέρι, το λεμονοθύμαρο και τη ρετσίνα. Αφήνουμε 5 λεπτά και σερβίρουμε. Το ζουμάκι χυλώνει και ταιριάζει πολύ με ρύζι και τραγανή φετούλα ψωμί.

Καλή σας όρεξη


6 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο φαγάκι! Το λουκάνικο που έχεις φαίνεται πολύ καλό!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πωπω και δεν έχω φάει μεσημεριανό ακόμα! Εξαιρετικό πιάτο!

    Καλό Μήνα Αριάδνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ και φαίνεται πεντανόστιμο!!
    Γεια στα χέρια σου Αριάδνη μου!!
    Καλό μήνα!!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ γευστικό πιάτο!!!
    Καλό μήνα και Καλή Πρωτομαγιά!!!
    Φιλάκια
    Νεφέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ να είχα λίγο! Μου μύρισεεεε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή