Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

Λικέρ με αρμπαρόριζα

Τα ποτηράκια δεν είναι άδεια, ούτε έχουν ρακί η τσίπουρο!!!!
500 γραμμάρια ζάχαρη
700 γραμμάρια νερό
20 φύλλα αρμπαρόριζας
2 μπουκάλια ρετσίνα



Βράζουμε για δέκα λεπτά το νερό με τη ζάχαρη. Μετά ρίχνουμε τα φυλλαράκια της αρμπαρόριζας και τις δύο ρετσίνες και αφήνουμε να βράσει για είκοσι λεπτά ξεσκέπαστο.

12 σχόλια:

  1. Και ταιριάζει με λουκούμι;;; Πολύ καλή ιδέα! Το λουκούμι! Αχαχα! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπληκτικό λικεράκι!!!! Θα πρέπει να είναι πολύ αρωματικό!!!!! Μου έκανε εντύπωση που χρησιμοποίησες ρετσίνα, πως έγινε το λικέρ διάφανο;
    Καλό βράδυ να έχεις!!!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και έχω μπόλικη στον κήπο μου! Θα το δοκιμάσω!Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το λουκουμάκι δίνει μια άλλη εσάνς αχαχχαχαχαχα Και γω δεν περίμενα να μου βγει διάφανο!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το φτιάχνω κι εγώ! Είναι υπέροχο!
    Πέρυσι όμως το έφτιαξα με βότκα και ήταν επίσης πολύ καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλημέρα! εγω το κάνω διαφορετικά χωρίς νερό. 1 λίτρο ρετσίνα 500-600 gr ζάχαρη και τα αφήνω με 35 φυλλα αρμπαρόριζας. ισως γιαυτο σου βγήκε διάφανο γτ αραιώθηκε με το νερό

    http://agapameandolmas.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ για λικέρ με αρμπαρόριζα ... την βάζω πάντα στα σπιτικά γλυκά που κάνω αλλά για να σταθεί μόνη της οχι, δεν είναι πολύ έντονο το άρωμά της;

    Καλημέρα Αριάδνη μου...
    τα φιλιά μου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πωπω! Φαντάζομαι άρωμα!
    Να έχεις μια πολύ γευστική μέρα, κούκλα μου!!!
    ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με ρετσίνα;;;; πολύ ενδιαφέρον ακούγετε Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για να το δωκιμασουμε να δουμε πως ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι πολύ ωραίο, γρήγορο. Εγώ έβαλα 25 φυλλαράκια αρμπαρόριζα και έγινε πολύ αρωματικό. Όπου το κέρασα μου ζήτησαν τη συνταγή. Να το δοκιμάσετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή